27 November 2023

Impactvolle implementatie stageonderzoek Ties

2 minuten
Scroll

Met zijn studieachtergrond in de Technische Bedrijfskunde deed Ties, in opdracht van Liander, onderzoek naar het optimaliseren van werkprocessen binnen het programma Aanraakveiligheid en Ontmazen in Amsterdam. Levert de huidige werkwijze nog steeds de gewenste output of is er bijsturing nodig? De uitkomst van zijn onderzoek is afgelopen juli geïmplementeerd. Laten we nu, bijna 5 maanden later, eens kort terugblikken.

Afgelopen zomer heeft Ties na het afronden van zijn stage de uitkomsten van zijn onderzoek overgedragen aan de Lead Engineer van het team van Liander, Marco Kromkamp. Hij is op dit moment goed op de hoogte en vertelt ons over de ontwikkelingen.

Marco: “De samenwerking tussen de Engineers is verbeterd. Dit is vooral zichtbaar in de overdracht van werkzaamheden en de onderlinge afstemming, wat een positieve impact heeft op de continuïteit van een project.”

Een ander onderdeel van de implementatie was het invoeren van een buurtplanoverdracht. Bij deze overdracht zijn alle betrokkenen van een project aanwezig: de Lead Engineer, betrokken Engineers, Ondersteund Engineers, Omgevingsmanagers en Uitvoerders. Op deze manier weet iedereen vanaf het startpunt wat het project precies inhoudt. Dit verbetert de betrokkenheid en onderlinge afstemming.

Ook liet Marco weten dat de huidige Ondersteunende Engineers hun werkzaamheden goed oppakken en in de toekomst waarschijnlijk zullen doorgroeien tot volwaardige Engineers binnen het team van Liander.

Mooi werk geleverd Ties!

Samen werken we aan het netwerk van morgen!

Wij hebben altijd ruimte voor nieuw talent. Zowel voor jong, aanstormend talent als voor ervaren specialisten in het vak. Word jij onze nieuwe collega? Neem een kijkje bij onze vacatures.

Meer weten over het programma Aanraakveiligheid & Ontmazen? Lees het hier in onze andere blog.